מי שפיר רשלנות בבדיקות מעקב הריון

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

רשלנות רפואית בדיקור מי שפירמי השפיר מצויים ברחם האישה בתוך שק השפיר שמגן על העובר, והם מכילים חומרים חשובים שעוזרים להתפתחות העובר כמו שומנים וחלבונים.

במסגרת בדיקת מי השפיר שואבים כמות ממי השפיר שבתוך הרחם במטרה לאבחן במהלך ההיריון, מומים מולדים בעובר או מחלות. בדיקה זו מתבצעת כאשר יש כמות מספקת של מי שפיר החל מהשבוע ה- 13 להריון או בין השבוע ה- 15 לשבוע 20.

המלצה לביצוע בדיקת מי שפיר

מי שפיר מבצעים כאשר יש חשד למומים מולדים או גנטיים בעובר. יש מקרים שמחייבים לבצע בדיקת מי שפיר למרות הסיבוכים בבדיקה.

המלצה לבצע בדיקת מי שפיר תהיה כשיש סיכון לתסמונת דאון בעובר, מחלה זיהומית של האם, חשד למום, מחלה תורשתית, תסמונת האיקס השביר, או כאשר בדיקת סקירת מערכות מוקדמת או מורחבת מעלה חשד למום מולד. גם גיל היולדת (מעל גיל 35) מהווה פרמטר להחלטה לבצע בדיקת מי שפיר וזאת בשל סטטיסטיקה לגבי הפרעה כרומוזומלית או פגמים בהריון שמתרחש בגיל מבוגר.

איך מבצעים את הבדיקה ?

הבדיקה מתבצעת תחת שיקוף של אולטרסאונד. במהלך הבדיקה דוגמים עם מחט כמות ממי השפיר שברחם ובודקים את הממצאים.

תביעה בעילת רשלנות רפואית

תביעה בעילת רשלנות רפואית, תוגש נגד בית החולים או המוסד הרפואי, הרופאים והצוות הרפואי שהיו מעורבים בבדיקה, כאשר בעקבות הבדיקה  נגרמו נזקים לאם או לעובר.

לתביעת רשלנות שמתנהלת בבית המשפט תצורף חוות דעת מומחה. במסגרת התביעה יש להוכיח קשר סיבתי בין הנזק ובין המעשה הרשלני.

רשלנות בביצוע שגוי של הבדיקה

סיכונים שקיימים בביצוע הבדיקה כוללים בין היתר הפלה, זיהום, תסחיף מי שפיר ולידה מוקדמת. כאשר הזיהום קורה מיד אחרי בדיקת מי השפיר מדובר ברשלנות.

ביצוע לקוי של הבדיקה מגדיל את הסיכונים ועלול לפגוע בעובר או לתת תוצאה שגויה שאינה מגלה מום קיים. הסיכון הגדול שבבדיקה הוא הפלת העובר. ביצוע רשלני של בדיקת מי השפיר עלול לגרום ללידה מוקדמת, לשיתוק מוחין, וכאמור להביא למותו של העובר. מחדלים בביצוע הבדיקה בעקבותיהם נפגע העובר עולים כדי רשלנות רפואית.

כמו כן רשלנות רפואית קיימת גם כאשר לא בחנו את ההתאמה של האישה לבדיקה כגון רגישותה לחומרים מסוימים או קיומן של סיבות אישיות רפואיות הקשורות למצבה ויכולות לפגוע בעובר.

עם זאת חשוב לציין כי לא כל נזק נחשב לרשלנות רפואית וצריך להוכיח קיומה של רשלנות, וקשר סיבתי בין הנזק והמעשה הרשלני.

רשלנות כתוצאה מפענוח שגוי של הבדיקה

פענוח שגוי של הבדיקה עלול שלא לאבחן מחלות שונות כמו סיסטיק פיברוזיס, תסמונת דאון, טאי זקס, מחלות גנטיות ומומים נוספים. פענוח שגוי של התוצאות, מביא להחלטות שגויות ומונע את האפשרות להחליט אם להמשיך את ההיריון או  להפסיקו –דבר שעולה כדי רשלנות רפואית ומקים אפשרות להגשת תביעה בעילת הולדה בעוולה.

רשלנות כתוצאה מאי הסבר או אי הפניה למעקב

מתן מידע/הסבר על ההליך

חוק זכויות החולה קובע שיש לקבל את הסכמתו החופשית והמודעת של אדם לטיפול שמתכוונים לבצע בו. יש למסור לאדם מידע רפואי שיאפשר לו להחליט אם הוא מסכים, ואם ברצונו לקבל את הטיפול. החוק קובע שאסור לבצע טיפול ללא מידע מקדים.

בבדיקת מי שפיר חובה לקבל את הסכמת האישה באמצעות טופס הסכמה בכתב (יש אפשרות לקבל את הטופס בשפות שונות).

אי מתן מידע והסברים לגבי הבדיקה ואופן ביצועה, לגבי כל הסיכונים שכרוכים בה, ולגבי הסיכויים לאתר מומים מולדים – מהווה רשלנות רפואית.

מעקב אחרי ביצוע הבדיקה

אחרי בדיקת מי שפיר צריך לבצע מעקב בכל הקשור לתופעות לוואי כלשהן באישה ובעובר. אין להתעלם מכל תופעת לוואי שמתרחשת ויש לתת תשומת לב ראויה למצבה של האישה אחרי הבדיקה. התעלמות מתופעות לוואי, הרגשתה של האישה או כל ארוע חריג – עלולה לעלות כדי רשלנות רפואית.

אולי יעניין אותך גם:

רשלנות רפואית בשל אי זיהוי ריבוי מי שפיר – מה עושים?

רשלנות רפואית בשל אי זיהוי סוג דם שלילי בהריון – תאימות RH

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן