ניתוח קיסרי – רשלנות רפואית בלידה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ניתוח קיסרי - רשלנות רפואית בלידהניתוח קיסרי הוא פרוצדורה כירורגית שמטרתה להוציא את העובר מרחם האישה. בניתוח מבצעים חתך בבטן היולדת וברחם, מוציאים את התינוק ולאחר מכן את השליה, ותופרים את החתכים.

יש סיבות רפואיות ללידה קיסרית, בין היתר כאשר מדובר בעובר גדול, רעלת הריון, עודף משקל, הריון רב עוברים וסיבות נוספות. לחילופין, יש מצבים בהם היולדת בוחרת מרצונה ללדת בלידה קיסרית כדי להימנע מצירי לידה, כדי לתכנן את יום הלידה. בנוסף יש ניתוחים קיסריים שמבוצעים בגלל סיבוך פתאומי בלידה טבעית ועובר שנקלע למצוקה.

העדר הסכמה מדעת

על פי חוק זכויות החולה על הצוות הרפואי מוטלת החובה לידע את היולדת, בכל הסכנות של ניתוח קיסרי, ולקבל את הסכמתה לניתוח. הרופא צריך לתת הסבר לגבי הניתוח, סיכונים וסיכויי ההצלחה, ההחלמה, ואופציות חלופיות. העדר קבלת הסכמה מדעת של היולדת במיוחד בניתוחי בחירה – יכול להוות רשלנות.

לענין זה יש להבחין בין ניתוח מבחירה, ובין ניתוח דחוף. בניתוח מתוכנן חשוב לבחון אם הסיבות מצדיקות ניתוח קיסרי : גודל העובר, מצבה של היולדת, וכולי. על כן, בניתוח כזה יש צורך וודאי של הסכמה מדעת של היולדת. עם זאת בניתוח חרום, הזמן הוא גורם קריטי, ולכן יש מצבים בהם אין מספיק זמן לקבל הסכמה מדעת של היולדת.

רשלנות בשל אי ביצוע / עיכוב בניתוח קיסרי

להלן דוגמאות למקרי רשלנות :

  • עיכוב של ההחלטה לנתח בניתוח קיסרי, כאשר הנסיבות מצביעות על צורך לבצע ניתוח כזה בדחיפות, כמו בהסתבכות של לידה רגילה ומצוקה עוברית.
  • במצבים שחייבים לבצע ניתוח קיסרי מאחר וידוע מראש שמדובר בעובר גדול, או בתנוחת העובר שמחייבת ניתוח קיסרי. למשל במצב ידוע של "פרע כתפיים" כשלא ניתן להוציא את העובר מגוף האישה בלידה רגילה או במצב של "לידת עכוז". עיכוב בהחלטה בקשר לביצוע ניתוח קיסרי עלול לגרום נזקים קשים לעובר.
  • כאשר היולדת בעלת עודף משקל, ומסתבר שהעובר שוקל מעל הממוצע צריך לשקול ניתוח קיסרי.
  • סימנים קליניים אצל היולדת שיש בהם לגלות חשש ממשי לסיבוך בלידה טבעית, וצורך ממשי בניתוח קיסרי.
  • רשלנות בטיפול ומעקב רפואי אחר היולדת אחרי הניתוח.
  • העדר של רופא בכיר בחדר לידה על אף הצורך להגיע להחלטה מיידית על ביצוע ניתוח קיסרי.

רשלנות בניתוח

  • על הרופא המנתח לפעול כמצופה מרופא מנתח סביר, וחלה עליו חובת זהירות כלפי היולדת והעובר. רשלנות יכולה לבוא לביטוי בכך שהרופא לא פעל בדרך מקצועית ומיומנת.
  • כמו כל ניתוח, גם ניתוח קיסרי עלול להסתבך. סיבוכים יכולים להיות דלקות ברחם, חום, דימומים, דלקות שתן, קרישי דם, תסחיף ריאתי, וכולי.
  • אחרי הלידה האחריות הרפואית ממשיכה. על הרופא לשים לב לכל תלונה של היולדת אחרי הלידה ולעקוב באופן מקצועי אחרי מצבה, לוודא שהוצא יציב ולתת טיפול בהתאם לנדרש.
  • סיבוכים בגלל זריקת האפידורל – ביצוע רשלני של הזריקה יכול לגרום לפגיעה בעצבים, ואפילו לשיתוק. מתן מינון גבוה מידי של אפידוראל יכול להוות רשלנות רפואית של הרופא המרדים.
  • קרע ברחם של היולדת עלול לגרום לדימום פנימי שמסכן את האישה, ויכול לגרום לה לאבדן יכולתה ללדת בעתיד.

הפיצויים

פיצויים נקבעים לפי גודל הנזק. לאחר שתיקבע קיומה של רשלנות רפואית, קובעים את הנזק. הפיצויים יכולים להגיעה לסכומים של מיליוני שקלים, כאשר הם מבקשים לפצות על הנזקים שנגרמו לקטין ולהוריו בכל הקשור לכאב וסבל, עגמת נפש, הוצאות רפואיות, עזרת צד ג', ניידות, אבדן השתכרות, וכולי.

ניתוח קיסרי כמו כל ניתוח כרוך בסיכונים שחלקם ידועים מראש, וחלקם נובעים מרשלנות רפואית. עם זאת, לא כל נזק  שנגרם כתוצאה מניתוח קיסרי, נחשב לרשלנות. כדי לקבוע אם היתה רשלנות, צריך לבדוק את הנסיבות שהביאו לניתוח או לאי ביצועו.

על הטוען לרשלנות להוכיח חובת זהירות, מעשה רשלנות, נזק, וקשר סיבתי. התביעה כאמור תידרש לרשומות רפואיות, ולחוות דעת רפואית של גניקולוג. חשוב תמיד לבדוק את סיכויי התביעה ולהיוועץ בעורך דין מומחה בתחום רשלנות רפואית בלידה.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן